British Fashion Awards 2012: genomineerden

Tromgeroffel: de genomineerden voor de British Fashion Awards 2012 zijn…

Op 27 november regent het weer begeerde beeldjes in Engeland. Dan worden de British Fashion Awards – dé Britse mode-Oscars – uitgereikt aan de meest opmerkelijke, modische, hippe en baanbrekende ontwerpers, modellen en modemensen. De lucky ones die dit jaar in de race zijn?

 
BESTE BRITTEN
Stella McCartney voert de lijst aan. De ontwerpster is samen met Mary Katrantzou en Christopher Kane genomineerd voor de Designer Of The Year Award én in de categorie Designer Brand, waarop ook Alexander McQueen, Burberry en Mulberry kans maken. Maar ho, dat is nog niet alles. Stella McCartney is ook in de race voor de Red Carpet Award, die ze vorig jaar won. Victoria Beckham, Roksanda Ilincic en Alessandra Rich zijn ook in de running voor die prijs.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Vorig jaar nam Sarah Burton de prijs voor Designer of the Year mee naar huis >

 
MICHAEL VAN DER HAM
Het zijn echter niet alleen Britse grootheden wat de klok slaat. Ook de in Nederland geboren Michael van der Ham maakt kans op een felbegeerde British Fashion Award. De ontwerper is samen met JW Anderson en Simone Rocha genomineerd voor de Emerging Talent Award voor Ready-To-Wear. David Gandy, Cara Delevingne en Jourdan Dunn kunnen model van het jaar worden tijdens de awardshow.

 

Bekijk hier alle genomineerden voor de British Fashion Awards 2012.

 

Wat droeg iedereen op de blauwe (!) loper van de British Fashion Awards 2011? >