Gucci-hacker veroordeeld

Een voormalig medewerker van het Italiaanse modehuis is veroordeeld tot twee tot zes jaar cel na slim hack-werk in Gucci’s computerservers. 

Twee jaar terug was er flink reuring in de tent bij Gucci. Een smartypants, luisterend naar de naam Sam Chihlung Yin, werd in mei 2010 ontslagen en vijf maanden later betrapt op het hacken van het e-mailsysteem van het modehuis. Hiervoor gebruikte hij een account die hij al had moeten hebben aangemaakt toen hij nog in dienst was. Met de digitale inbraak richtte Yin schade aan van meer dan $200,000.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Christian Louboutin heeft ein-de-lijk het 'alleenrecht' op rode zolen toegekend gekregen >

 

Niet oké, zo vond ook de officier van justitie in kwestie. En zo werd de hacker gisteren veroordeeld tot twee tot zes jaar cel. Eigenlijk hing hem een whopping vijftien jaar boven het hoofd, maar schuld bekennen verlaagde zijn straf.

 

CYBERCRIME
De computerhacker gaat de gevangenis in voor het aanvallen van het netwerk van zijn voormalige werkgever, die onderdeel is van meer dan 900 modebedrijven in New York,' lichtte de officier van justitie toe volgens WWD. 'Dit is slechts één voorbeeld van de strijd tegen cybercrime en de voortdurende inzet om dit soort aanvallen tegen te gaan en electronische systemen te beschermen.'

 

Opluchting bij Alexander Wang; de Amerikaanse designer werd vrijgesproken van alle aanklachten die tegen hem waren ingediend >