Cavalli spuwt gal in z’n blog

Roberto Cavalli is boos op de Camera Nazionale della Moda. Wat zeggen we? Ziedend!

Meest gelezen

Dat de ontwerper geen blad voor de mond neemt, weten we. Zo vertelde hij een aantal jaar geleden in een interview dat hij modellen net een stuk hout vindt (auch!) en kwam Cavalli eerder dit jaar met een wel heel ongegeneerd vragenrondje op zijn twitterpagina. De gebruinde Italiaan is zelfs al eens voor de rechter gesleept, omdat hij vond dat het bedrijf Ittiere niet kundig functioneerde.

 

Toch weerhoudt het hem er niet van om hier en daar nog eens lekker zijn ongezouten mening te geven. Zijn blog is de ultieme uitlaatklep. Roberto beschuldigde deze week de Camera Nazionale della Moda Italiana (organisatie die de belangen van de Italiaanse mode behartigt) van wanpraktijen. Zo is de CNMI ‘eigenaar’ van Milaan Fashion Week en neemt o.a. de zware taak op zich hier de hysterische planning voor te verzorgen. En laat Cavalli zich nou he-le-maal niet in kunnen vinden in het schema voor de aankomende week.

Advertisement - Continue Reading Below

 

ARMANI’S WIL IS WET
Voor de duidelijkheid: ‘Little King Armani’, zoals Cavalli zijn collega-ontwerper Georgio Armani kleinerend noemt, sluit normaliter Milaan Fashion Week. Een traditie, die nu op verzoek van Armani en daaropvolgende ‘bevel’ van de CNMI verbroken gaat worden. Want Cavalli móet de laatste show van de week nu voor zijn rekening nemen. Een eer? Absoluut niet. Roberto Cavalli loopt het grote risico dat de stoelen, gereserveerd voor modepers, -klanten en celebs, leeg blijven. Kans bestaat het modepubliek al lang en breed in Parijs zit, voor de Fashion Week aldaar, die – totaal onhandig – dit jaar al start op het moment dat Milaan nog niet voorbij is… Dus Cavalli is woest. Op de organisatie. En vooral op de vinger die concullega Armani in de Italiaanse modepap heeft…  En wat doet de ontwerper dan? Hij schrijft het met gierende pen van zich af, in zijn blog >

Meest gelezen

 

Maar dat is niet alles. Roberto Cavalli houdt in z’n blog nog wat digitale inkt over voor zijn diepgewortelde haat jegens andere concullega Dolce & Gabbana. Hij vindt dat ‘het ontwerpersduo alleen om zichzelf geeft, alsof ze het enige modehuis in Italië is’. Zou deze vuilspuwerij iets te maken hebben met een soortgelijk akkefietje van een paar Italiaanse modeweken geleden? Toen Domenico Dolce en Stefano Gabbana op een specifieke dag hun show wilden geven? En Roberto Cavalli zonder pardon het zijn catwalk moest leegvegen voor de designers en zijn eigen show verplaatsen naar een andere dag? Vast. Want de hele (mode)wereld lijkt zich tegen Cavalli te keren. The poor guy.

 

Ondertussen liggen ook Hermès en LVMH met elkaar in de clinch >