Schoennieuws: Matthew Williamson & Roksanda Ilincic

Wie de schoen past… ontwerpe hem! Modeontwerpers Matthew Williamson en Roksanda Ilincic storten zich in het ontwerpen van schoenen. Hulde!

Heuglijk nieuws, zo vlak voor het weekend. Modeontwerper Matthew Williamson breidt uit met een heuse schoenenlijn. De collectie bestaat uit een mix van flats, halfhoge hakken en gigantische platforms en is – typisch Williamson – bijzonder kleurrijk. Geïnspireerd op het Holi Festival uit India (je weet wel, waar er flink met gekleurd verfpoeder wordt gegooid) kwam hij samen met schoenenontwerper Joanne Stoker op maar liefst twaalf paar beauties. En dat allemaal ter ere van het 15-jarige bestaan van zijn modelabel.

Advertisement - Continue Reading Below

       
Het is overigens niet de eerste keer dat Matthew Williamson zich aan schoeisel waagt. Eerder werkte hij al samen met schoenontwerpers Charlotte Olympia, Manolo Blahnik en Laurence Decade. De collectie is onderdeel van zijn s/s 2013-collectie die aankomende zondag op de catwalk zal verschijnen tijdens Londen Fashion Week.

     
ROKSANDA ILINCIC X ALDO RISE
Meer schoenennieuws: de Servische (maar British-based) modeontwerpster Roksanda Ilincic is ook aan het schoen-ontwerpen geslagen. En wel voor de Britse keten Aldo Rise. Hoe de (ongetwijfeld hooggehakte) muiltjes er uit gaan zien zullen we pas weten na haar show tijdens Londen Fashion Week. Alhoewel, Aldo Rise’s creative director Douglas Bensadoun kon zich uit enthousiasme niet bedwingen en verklapte dat de hakken uit vier delen en acht verschillende kleuren bestaan. Wij zijn benieuwd!

 
Liever een stel sneakers? Wij shopten er een stel bij elkaar >