Carven X Petit Bateau

Modegenie Guillaume Henry van het Franse modehuis Carven is in zee gegaan met Petit Bateau.

Meest gelezen

Van Inès De La Fressange tot Alexa Chung, menig celeb klopt bij Guillaume Henry aan voor een Carven-outfit. En groot gelijk. Henry’s ontwerpen zijn naast op-en-top Frans, immer chic en klassiek met een goede scheut hip. Niet gek dus dat Petit Bateau iets van zijn talent wil meepikken.

 
Samen lanceren ze binnenkort een collectie voor volwassenen en kinderen. En – het beste nieuws – voor high street-prijzen, die lopen van € 50 tot € 250. Wij beginnen alvast met het aankruisen van onze favorieten, thank-you-very-much.

Advertisement - Continue Reading Below

 
GUILLAUME HENRY
Een klein geschiedenislesje. De 33-jarige Guillaume Henry weet op z’n negende al dat-ie modeontwerper wil worden, na het zien van Yves Saint Laurents catwalkshow op televisie. Hij ontdekt niet veel later de Franse ontwerper Christian Lacroix en is zo onder de indruk dat-ie ‘m een brief schrijft. En jawel, daarop komt respons waarna ze jarenlang contact houden. Wanneer Henry zestien is mag hij komen werken in de Lacroix-winkel in Parijs en na zijn opleiding aan het Institut Français de la Mode wordt 't modetalent als stagiair aangenomen bij Givenchy. Later volgt een job bij Paule Ka en in 2009 hengelt Henry de baan van creatief directeur bij het toen nog ingedutte Carven binnen. Et voilà, het modehuis is anno 2012 weer helemaal hot.

Meest gelezen

 

Lees hier nog meer bio's en weetjes van bekende mode-ontwerpers >

 
CARVEN & PETIT BATEAU
Terug naar Petit Bateau. Het creatieve hoofd van Carven en het eveneens Franse label vonden elkaar in een gedeelde visie – kleding moet simpel en chic zijn – en besloten de handen ineen te slaan. Het resultaat? Zeer hebberigmakende ontwerpen zoals een katoenen, navyblauwe jurk en een rode robe met wit kraagje.  

 
De Carven X Petit Bateau-collectie wordt in november exclusief gelanceerd bij warenhuis Colette in Parijs, het Italiaanse Corso Como en geselecteerde boetieks in Brussel en Londen. Vanaf 5 december (net op ’t nippertje voor Sinterklaas) is de speciale collectie in de vijf Petit Bateau-winkels in Nederland te koop.

 

Penn Badgley komt in actie voor Alexander Wang >

 
Geinig weetje: waar de Nederlandse Nimuë Smit eerder al schitterde in Carvens a/w 2012-campagne, mocht de eveneens Neerlandse schone Anna de Rijk opdraven voor de campagnefoto’s van de Carven X Petit Bateau-lijn. Knappe keus, vinden wij zo.