Saint Laurent Paris opent nieuwe deuren

Saint Laurent Paris, je weet wel, het voormalige Yves Saint Laurent, pakt groots uit en opent drie nieuwe winkels met een gloednieuw concept, bedacht door creatief directeur Hedi Slimane.

Het lijkt wel alsof Hedi Slimane z’n creatieve handjes nog niet vol heeft: het creëren van nieuwe advertenties voor Saint Laurent Paris, het ontwerpen van een nieuwe it-bag, het veranderen van de naam van de ready-to-wear-lijn van het modehuis en dan hebben we het nog niet eens gehad over de collecties die hij moet ontwerpen. Maar dat mocht het bedenken van een indrukwekkend nieuw winkelconcept niet in de weg staan. In de aankomende zes maanden staan er drie nieuwe winkels op de planning en het uiteindelijke doel is een whopping vijftien nieuwe shops per jaar te creëren.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Yay! Komt Yves Saint Laurent weer met een couture-lijn? >

 

ART DECO
De eerste stad waar Saint Laurent nieuwe deuren opent is in Shanghai, in warenhuis Reel. En daar blijft het niet bij: Berlijn en Parijs staan ook op de planning. Vanaf november zal Saint Laurent de Kurfürstendamm sieren en in februari is Parijs aan de beurt. Daar wordt een winkel aan de Avenue Montaigne geopend die ruim 891 m2(!) telt. De nieuwe winkels zijn geïnspireerd op de Franse kunststijl Art Deco (denk: zwart en wit marmer, ruw beton en op de jaren dertig geïnspireerde meubels met goud, zilver, spiegels en glas) en zijn onderdeel van de nieuwe weg die het modehuis aan het inslaan is sinds de aanstelling van Slimane. ‘We’re preparing to revolutionize fashion again, as Mr. Saint Laurent did in the sixties,’ legt CEO Paul Deneve in een interview met WWD uit.

 

Ondanks alle veranderingen die de nieuwe creatief directeur doorvoert, zijn ze bij Yves Saint Laurent maar wat blij met Slimane. Gelukkig hoeven we ook niet bang te zijn dat de echte Yves Saint Laurent must-haves verdwijnen; de Cabas Chyc bag en de Tribute shoes blijven in het assortiment (fieuw), maar krijgen wel een Slimane-upgrade. Dat belooft wat.