Emanuel Ungaro’s comeback

Ontwerper Fausto Puglisi moet modehuis Emanuel Ungaro weer terug op de kaart gaan zetten.

Lindsay Lohan tijdelijk de creatieve vrijheid geven was inderdaad geen bijster pientere move. Gelukkig dus dat de mensen bij Ungaro nu een designer aanstellen die wél pap heeft gegeten van ontwerpen. De Siciliaanse Fausto Puglisi – die eerder al podiumoutfits verzorgde voor Madonna, Beyoncé en M.I.A. – treedt aan als creatief directeur bij het label.

 

AEFFE
Vanaf het volgende modeseizoen kunnen we dus weer een Ungaro-show op het Parijse plankier aanschouwen. Ungaro is bovendien een samenwerking aangegaan met het Italiaanse bedrijf Aeffe – waar ook Alberta Ferretti en Moschino onder vallen – en zij zullen vanaf nu verantwoordelijk zijn voor de productie en distributie van de Ungaro-collecties.

Advertisement - Continue Reading Below

 

PUGLISI WIE?
Fausto Puglisi is al aardig door de wol geverfd als het om de modewereld gaat. Zo heeft de goede man al een eigen label, dat wordt verkocht in de Milanese Dolce & Gabbana-winkel. Bovendien werkte hij eerder al voor Versace en kleedde talloze celebs als Anna Dello Russo. ‘Emanual Ungaro is een merk dat een stempel op de mode heeft gedrukt en nog veel te zeggen heeft,' verklaart Aeffe-voorzitter Massimo Ferretti in de persverklaring. ‘Puglisi is een jong talent met een internationale zichtbaarheid, met sterke wortels in onze zuidelijke wereld, die Ungaro nieuw en modern kan maken.’

 
Emanuel Ungaro heeft trouwens al heel wat creatief directeuren versleten. Zo gingen Vincent Darré, Peter Dundas, Esteban Cortezar, Estrella Archs en Giles Deacon de Siciliaanse Puglisi al voor.

 

Sonia Rykiel heeft een nieuwe creatief directeur >