Muglers tassen geïnspireerd op Gaga

Lady Gaga’s bottom diende als inspiratiebron voor Nicola Formichetti’s hagelnieuwe Mugler-tassenlijn. 

Picture this: Nicola Formichetti, peinzend achter de ontwerptafel, gebogen over zijn schetsen voor de Mugler-tassen en denkend aan… de, eh, derrière van Lady Gaga. U leest het goed, de ontwerper baseerde een tas op de welgevormde behind van Gaga. Zo kan het dus ook.

 
FANTASSTIC
Waar Alexa Chung een eigen Mulberry en Jane Birkin die befaamde Hermès-buidel kregen vanwege hun feilloze smaak, heeft Gaga de vernoeming dus te danken aan iets heel anders. Haar goede vriend slash stilist slash Mugler-ontwerper Nicola Formichetti deed zijn opmerkelijke inspiratiebron aan WWD uit de doeken: ‘Ze weet het nog niet. Het voelt een beetje gevaarlijk, maar ik wilde niet te ver gaan met de ontwerpen. Althans, nog niet. De lijn heeft een punk-rock uitstraling, maar het is nog steeds vrij chic.’

Advertisement - Continue Reading Below

 
Pssst… Lady Gaga is wederom gespot in Dutch Design >

 
DEBUUT
De kakelverse tassencollectie – de allereerste van Mugler – huist zo’n dertig modellen die uiteenlopen van ladylike tot sportief en uitgesproken futuristische silhouetten. Klinkt spannend.

 

Vanavond maken de buidels hun debuut op het modeplankier in Parijs. De volledige tassenreeks van Mugler is vanaf komend voorjaar in zo'n vijftig winkels wereldwijd verkrijgbaar. Prijzen lopen van € 700 tot € 1200. Nicola Formichetti broedt trouwens ook op een stel leren goederen voor mannen.