Chloé viert feest

Hieperdepiep. Chloé blaast dit najaar zestig kaarsjes uit. En dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan.

Gaby Aghion startte in 1952 het Franse modehuis Chloé. Nu, zestig jaar later, staat de Britse Clare Waight Keller aan het creatieve hoofd en zijn de ontwerpen nog steeds vlekkeloos en flink hebberigmakend. En dát verdient een uitbundig feestje. Dus komen de mensen bij Chloé op de proppen met Chloé Attitudes, een tentoonstelling in het Palais de Tokyo. En met Chloé Alphabet, een modern digitaal archief.

Advertisement - Continue Reading Below

 

CHLOÉ ATTITUDES  
Allereerst de tentoonstelling. Je moet wel even afreizen naar Parijs, maar hé, dan heb je ook wat. In het prachtige Palais de Tokyo wordt een ode gebracht aan Chloé’s bijdrage aan de modecultuur. Je wordt langs belangrijke mijlpalen gevoerd en kunt je naast de fabelachtige ontwerpen vergapen aan de rijke geschiedenis van het modehuis. Zien? De tentoonstelling loopt tot 18 november.

Meest gelezen

 

CHLOÉ ALPHABET
Dan iets dichter bij huis: het Chloé Alphabet, dat je met een paar tikken op de computer voor je hebt. Dit is namelijk een kersverse website die is geïnspireerd op Chloé-oprichtster Gaby Aghion. Zij maakte gebruik van een bijzondere alfabetische naamgeving voor haar kledingstukken, en door middel van het speciale alfabet op de website duik je in de geschiedenis van Chloé. De verhalen achter alle 26 letters worden tot leven gebracht via film, commercials, documentaires, niet eerder vertoonde archiefbeelden en meer. Gaat dat zien dus, op chloe.com/alphabet

 

Verdient ook best een feestje: Brad Pitt voor Chanel N°5 >