Modeupdate: Chanel, Emma Roberts & meer

In een notendop: Chanel is into Schotland, modellen worden aangeklaagd en Emma Roberts dient als inspiratiebron.

Meest gelezen

Karl Lagerfeld is Duits, Chanel is Frans en de gloednieuwe Chanel Métiers d’Art Pre Fall-collectie wordt geshowd in… Schotland. Huh? Ja heus. Keizer Karl showt deze collectie elk jaar ergens anders. Tokio, Parijs, Londen en Shanghai hebben allen de revue al gepasseerd en nu staat Edinburgh in Schotland op de planning.
    
Ondanks dat Edinburgh niet als modestad op de kaart staat, komt de keuze niet geheel uit de lucht vallen. De Métiers d’Art Pre Fall-collectie is namelijk  een hommage aan de fabrikanten die voor het modehuis werken en laat Chanel nou net deze week het Schotse Barrie Knitwear over hebben genomen, een kasjmier- en wolbedrijf dat al vijfentwintig jaar de leverancier is van het Franse modehuis. Met de overname is Barrie Knitwear gered van de ondergang. ’n Mooi gebaar, non? Afgezien van de locatie is nog niks over de Métiers d’Art Pre Fall-show bekend gemaakt. Misschien hier en daar een Schots ruitje?
      
Pleegt Topman plagiaat? >
      
AANGEKLAAGD
Ford, één van ’s werelds grootste modellenbureaus, klaagt Karolina Waz en Alana Zimmer, twee van haar vroegere modellen, aan voor één miljoen dollar per persoon. De twee tekenden namelijk een contract bij rivaal Men Women NY Model Management (beter bekend als enkel Women), terwijl ze al een driejarige contract met Ford hadden.
    
En niet alleen de modellen hebben het nu aan de stok met Ford, ook Women hangt een aanklacht van twee miljoen dollar boven het hoofd. Volgens Ford heeft het bureau de twee modellen van hen gestroopt.
    
De advocaten van Women en Ford wilden beiden niks kwijt over de rechtszaak, maar dit verhaal krijgt vast nog een staartje…
    
Ook Chanel moest voor het gerecht komen >
    
EMMA ROBERTS INSPIREERT
Luxeconcern Luxottica en de Council of Fashion Designers of America (CDFA) kiezen jaarlijks een designer die voor de Design Series for Vogue Eyewear een bril ontwerpt. Dit jaar was het oog van Luxottica en de CFDA gevallen op Nanette Lepore. En ook al had deze New Yorkse designer nooit eerder een bril ontworpen – normaal kruipt ze liever achter de tekentafel om jurken, schoenen of tassen te ontwerpen – ging Lepore die uitdaging graag aan.
    
Nanette ontwierp voor Vogue Eyewear een lichtroze cateye-zonnebril met gouden versieringen op de voorkant en pootjes van het montuur. Voor haar ontwerp ze zich inspireren door actrice Emma Roberts. ‘I’m very inspired by your style, you’re so chic,’ aldus de designer in een interview met Emma over de bril. Steek die maar in je zak, Roberts! De bril van Nanette Lepore voor Design Series for Vogue Eyewear is nu te koop bij zonnebrillenwinkel de Sunglass Hut en kost € 98,34.
    
Bekijk hieronder een filmpje van het hele interview tussen Emma Roberts en Nanette Lepore...
     

Advertisement - Continue Reading Below