Prada versus McDonald's

Fastfoodketen McDonald's en modehuis Prada liggen met elkaar in de clinch. Ja heus. De reden? Een felbegeerd plekje in een Italiaans winkelcentrum.

McDonald’s en Prada. Die twee zul je niet snel in één zin tegenkomen. Tot nu. Geen samenwerking hier (en dus ook geen poepchique Happy Meal-speeltjes). Integendeel: de Amerikaanse fastfoodketen en het Italiaanse modehuis liggen ietwat in de clinch met elkaar. Dit is er aan de hand: McDonald’s huist al twintig jaar in het Italiaanse Galleria Vittorio Emanuele II-winkelcentrum, vlak naast winkels als Gucci en Louis Vuitton. Maar daar lijkt verandering in te komen nu de stad Milaan dat plekje aan Prada heeft beloofd. De Italiaanse chef van McDonald’s is op z’n zachtst gezegd not amused en zet het op een aanklagen.

Advertisement - Continue Reading Below

     
MILJOENENKNALLER
De hamburgerboer beweert namelijk dat de stad, die eigenaar is van het winkelcentrum, het ze onmogelijk heeft gemaakt om de uitzetting aan te vechten. ‘We willen niet vechten met de stad, maar we zijn op oneerlijke wijze het winkelcentrum uitgezet,’ zo liet de Italiaanse chef van McDonald’s, Roberto Masi, weten aan The Financial Times. En dus eist McDo een kleine € 24 miljoen van de stad Milaan. Dat zijn flink wat euroknallers.

       
To be continued…

        
Pleegt Topman plagiaat?