Joanna Lumley veilt Ab Fab-garderobe

How amazing, sweetie darlings! Altijd al in de schoenen van Patsy Stone willen staan? Kan! Joanna Lumley veilt namelijk haar Absolutely Fabulous-garderobe.

De actrice slijt zo’n vijftig memorabele items uit haar ‘persoonlijke kostuumarchief’ aan de hoogste bieder. Het geld komt ten goede aan The Prince’s Trust, een goed doel dat jongeren in Groot-Brittannië helpt.

 

IT’S AN AUCTION DAHLING
Op 13 november kunnen de bordjes bij Kerry Taylor Auctions omhoog voor de spannende Ab Fab-stukken en items uit Joanna Lumleys eigen kast. Je kunt onder andere bieden op een zwart Dolce & Gabbana-jasje, een rode top van Donna Karan, een roze Chanel-pakje, een Alexander McQueen-vest en een nepleren rok plus polkadot top van Joseph. Ook het befaamde pak van Betty Jackson dat de actrice droeg op het huwelijk van Prins Charles en Camilla Parker Bowles in 2005 gaat onder de hamer.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Nog een leuk detail: bij ieder Ab Fab-artikel dat geveild wordt zit informatie over de aflevering waarin ze werden gedragen.

 

Gaat dat zien. Het Londense Victoria and Albert Museum stelt befaamde Hollywood-outfits tentoon >

 

'Ik geef een aantal van mijn grootste schatten en gelukkigste herinneringen weg,' vertelt Joanna Lumley in een verklaring. 'Ik ben zo blij dat de opbrengst zal gaan naar jongeren middels één van mijn all-time favoriete goede doelen, The Prince's Trust. Ik hou enorm van elk item en elk kledingstuk.’ Meer weten? Lees hier alles over de veiling.

 

PS - de sigaretten en champagne zijn niet inbegrepen.