Urban Outfitters komt naar Amsterdam

Jieha, Urban Outfitters komt ein-de-lijk naar Nederland.

Slecht nieuws voor de portemonnaie, maar toch wel heul goed nieuws voor ons: Urban Outfitters opent volgend jaar een filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat. De Amerikaanse modeketen, waar we al jaren (online) terecht kunnen voor betaalbare hipster-items, knappe ontwerpen van (jonge) designers, arty boeken en kekke gadgets, doet eindelijk ons land aan.

 

DUTCH OUTFITTERS

Het nieuws komt niet volledig uit de lucht vallen. De geruchten over een Amsterdamse vestiging deden al een tijdje de ronde, maar nu blijkt de knoop dan eindelijk doorgehakt en is de verbouwing van de betreffende panden aan de Kalverstraat (nummer 31-33, doorlopend naar het Rokin 28-30) in gang gezet. De winkelruimte zou zo'n 510 vierkante meter plus op de eerste en tweede verdieping nogmaals 400 vierkante meter beslaan. Volgens een woordvoerder van het makelaarskantoor van de panden, wordt de winkel naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 geopend, zo meldt vakblad Fashion United.

Advertisement - Continue Reading Below

 

We keep you posted! Shop in de tussentijd je winterwaar nog even online, via urbanoutfitters.co.uk.

 

Sarah Jessica Parker, Kanye West, Helena Christensen, zij waren er gisteravond bij; de feestelijke lancering van de Maison Martin Margiela with H&M-collectie >