Converse X Missoni part VI

Het Italiaanse modehuis Missoni en gympengigant Converse krijgen maar geen genoeg van elkaar en slaan voor alweer de zesde keer de handen ineen.

Hoewel Converse nog maar net aan het bijkomen was van de samenwerking met Marimekko, stond er alweer een nieuwe collabo met Missoni, voor het najaar van 2012, op de planning. En die is, ook dit keer, het vermelden waard.

 

De nieuwe collectie, luisterend naar de naam Holiday 2012 Missoni for Converse, bestaat uit twee bekende Converse-modellen:
> De Missoni for Converse Chuck Tailor All Star kreeg aan de buitenkant het typische Missoni-breisel, in combinatie met leren details. De voering van de schoen is van groen canvas dat de boel een vrolijk tintje geeft. De tong van de schoen is ook van leer en voorzien van het Missoni-logo en de Chuck Tailor All Star-handtekening.
> De Auckland Racer is een in 1970 geboren hardloopschoen. De Missoni-versie van deze schoen maakte z’n debuut in de a/w 2012-collectie voor mannen, maar het is eigenlijk een uniseks-schoen. Net als de All Star kreeg ook deze een Missoni-breisel als jasje, maar hij is net wat stoerder door z’n zwarte kleur en koperkleurige lamédraden.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Hebberig geworden? De Holiday 2012 Missoni for Converse-collectie is vanaf 31 oktober verkrijgbaar bij geselecteerde Converse-winkels en in de Missoni-boetieks. De schoenen zijn zoals gezegd uniseks en verkrijgbaar in de maten 36 tot 48. Voor een omgerekende € 153,93 zijn ze van jou.

 

Kenzo en Vans bleken ook een leuke combi >