Carolina Herrera wint award

Carolina Herrera sleept de Superstar Award in de wacht.

Ter promotie van de mode-industrie rijkt de Fashion Group International ieder jaar de Superstar Award uit aan een succesvolle ontwerper. Voorgaande jaren sleepten o.a. Giorgio Armani, Karl Lagerfeld, Oscar de la Renta, Donna Karen en Donatella Versace de prestigieuze prijs in de wacht, maar tijdens de 29e uitreiking, bij Cipirani Wallstreet in New York, werd Carolina Herrera’s naam aan dit lijstje toegevoegd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De award werd uitgereikt door actrice Renée Zellweger, gehuld in een speciaal voor haar ontworpen Carolina Herrera-jurk van aqua-kleurig zijde met off shoulder-mouwen. ‘Carolina is een internationaal icoon en briljante zakenvrouw,’ verklaart Margaret Hayaret, president van Fashion Group International, de keuze voor Herrera in een officieel statement. ‘Al meer dan dertig jaar staat ze aan de top met haar mode-imperium, bestaande uit accessoires, parfums, bruidscouture en signature kledingcollecties. Zij weet als geen ander wat de hedendaagse elegante vrouw wil als het gaat om stijl en schoonheid.’ Nou, die kan de 73-jarige ontwerpster in the pocket steken. Eerder dit jaar won Herrera ook al de Designer Of The Year-award.

Meest gelezen

 

Bekijk hier de a/w 2012-collectie van Carolina Herrera >

 

KARL WAR AUCH DABEI
De Amerikaanse ontwerpster L’Wren Scott ontving de Lord & Taylor Fashion Oracle Award, uitgereikt door Sarah Jessica Parker – ‘toevallig’ gekleed in het gelijknamige merk. En ook modeontwerpers Derek Lam, Gareth Pugh en Haider Ackermann werden geëerd. Voor laatstgenoemde mocht Karl Lagerfeld (onder het mom van kort maar krachtig) een één minuut durend praatje houden. Voor applaus dankte der Kaiser echter vriendelijk. ‘Thanks for all the attention, but I was not the first choice. The first choice was Tilda Swinton,’ deelde de Chanel-designer het aanwezige publiek mee. Auch.

 

Nieuw: L’Wren Scott Eyewear >