Dolce & Gabbana trial-update

Spannende tijden breken aan voor de heren Dolce en Gabbana. Op 3 december mogen ze weer in de rechtbank aanschuiven.

Het gewelles-nietes tussen de twee Italiaanse designers en het Milanese gerechtshof gaat al een tijdje terug. Een lang verhaal kort: Dolce en Gabbana worden er sinds 2008 van beschuldigd belasting te hebben ontdoken. In totaal zouden de designers volgens aanklager Guardia di Finanza, een Italiaanse politie die onder de verantwoording valt van ‘t Italiaanse ministerie van economie en financiën, zo’n 416 miljoen euro hebben opgestoken. Dit door de labels Dolce & Gabbana en D&G in 2004 te verkopen aan hun Luxenburg-based holding Gado Srl, alwaar de belastingen aanzienlijk lager zijn dan in Italië.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ondertussen ontwerpen Dolce & Gabbana er nog steeds lustig op los >

 

HEROPEND

In april 2011 werd het duo nog vrijgesproken door het lager gerechtshof, maar het Italiaanse hoge gerechtshof vernietigde dat besluit weer in november van dat jaar en dat zou betekenen dat de zaak heropend zou worden. Een exacte datum was nog niet bekend. Tot nu.

 

Op 3 december aanstaande mogen ze zich dus weer melden. De designers, die altijd beweerd hebben onschuldig te zijn, weigeren commentaar te geven op de zaak, maar in december vorig jaar vertelde Stefano Gabbana nog aan WWD: ‘Ons geweten is schoon. De beslissing ligt in Gods handen.’

 
We houden je op de hoogte.