Erdem naar Schiaparelli?

Het gissen is begonnen. Wie-o-wie krijgt de eer het label van wijlen Elsa Schiaparelli nieuw leven in te blazen?

Eigenlijk beloofde Diego Della Valle, directeur van de Tod’s Group en daarmee ook eigenaar van Schiaparelli, in de herfst van 2012 een creatief directeur voor het voormalige label van dit ontwerpicoon te hebben benoemd. Maar vorige week bereikte ons het bericht dat het kiezen van een nieuwe hoofddesigner nog even zou worden uitgesteld. En dat betekent geen eerste collectie in het voorjaar van 2013, zoals voorspeld, maar pas ergens aan het eind van dat jaar.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lezen: Erdems ABC >

 

IN DE WANDELGANGEN
Tja, en dan kan de geruchtenmolen weer vrolijk verder draaien. De eerste vermeende designer (na een kort gerucht over John Galliano), die voor de job in aanmerking zou komen? De in Canada geboren Britse Turk Erdem Moralioğlu, beter bekend bij alleen zijn voornaam, Erdem. Je kent hem van Londen Fashion Week en dan met name zijn rodeloperwaardige couturejurken. En laat er nou al bekend zijn dat Della Valle met de relaunch van Schiaparelli ook de couturekant op wil…

Meest gelezen

 

Eerder dit jaar liet Erdem op vermeende geruchten over hem als opvolger van Galliano bij Dior aan Vogue UK nog weten niet geïnteresseerd te zijn in een ander modelabel. Maar wie weet vond de designer het inmiddels tóch tijd om zijn vaste klantenkring van o.a. Michelle Obama, Kate Middleton, Miranda Kerr, Emma Watson en Keira Knightley verder uit te breiden. We houden je op de hoogte.

 
Al gehoord? Nicolas Ghesquière gaat, na vijtien jaar trouwe dienst, weg bij modehuis Balenciaga >