Philipp Plein-shop in Amsterdam: de beelden

Designer Philipp Plein komt binnenkort naar Nederland. De zestiende flagshipstore van het van oorsprong Duitse label wordt een 85 vierkante meter tellende winkel in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

We tipten het al eerder en nu is er alvast een sneak peek. Op-en-top Philipp Plein gaat 't worden, het nieuwe shoppaleisje ontworpen door het architectenbureau AquiliAlberg. Met een maxi-etalage met weids uitzicht over de P.C., een minimalistische, overwegend witte inrichting zoals gezien in de Philipp Plein Home Collection en een gigantische, met Swarovski-kristallen bezette, skull vertegenwoordigt de shop perfect Philipp Pleins chique rock & roll-ziel.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Kijkvoer: een ludiek filmpje over Philipp Pleins craftsmanship >

 
‘Amsterdam is de tweede Europese hoofdstad, na Milaan waar we eerder dit jaar een winkel hebben geopend,’ legt Philipp Plein, die ooit startte als interieurdesigner, in een persbericht uit. ‘Ik ben van plan om binnenkort ook te openen in Parijs en Londen, maar om onze luxestandaard te behouden, moeten we wachten tot we de beste locatie in elke stad kunnen vinden. De gelegenheid deed zich eenmalig voor om te openen in de belangrijkste high-end winkelstraat in Amsterdam, en dit konden we niet voorbij laten gaan.’ Op welke datum de winkel precies opengaat is nog niet bekend.

 
PS - Ook de Italiaanse designer Mauro Grifoni opent binnenkort (op 2 februari 2013 om precies te zijn) een eigen winkel in 020. De 150 vierkante meter tellende winkel aan de Cornelis Schuytstraat 33 zal zijn eerste Europese flagshipstore zijn. Binnen zullen alle lijnen (waaronder ook kids) van het merk in de schappen hangen.