Diesel + Edun

Jeanslabel Diesel en ethisch modelabel Edun slaan de handen ineen voor een jeanscollectie vervaardigd in Afrika.

Jeans uit Afrika, gemaakt van katoen uit Oeganda, door Afrikaanse handen. Klinkt als een hele opgave? Bono en zijn vrouw Ali Hewson (oprichters van het ethische modelabel Edun) vonden van niet en reisden begin dit jaar af naar Oost en West Afrika voor het Diesel’s Only The Brave Foundation-project in Dioro, Mali. Ook bezochten ze Conservation Cotton Initiative (CCI) in Noord-Oeganda, waar het stel eigenaar van is. Het resultaat van hun reis? Een samenwerking tussen Diesel en Edun waar een Afrikaanse denimcollectie uit voortkwam.

Advertisement - Continue Reading Below

          
OEGANDEES KATOEN
‘Bono en ik kennen Renzo Rosso (de oprichter van Diesel, red.) al meer dan tien jaar. Toen we besloten om naar Afrika af te reizen om zowel de Millennium Village in Mali en het katoenteelt-programma in Oegenda te bezoeken, werd het een waanzinnige reis en samenwerking, resulterend in een prachtige kledinglijn van het katoen in Oeganda en 100% vervaardigd in Afrika,’ aldus Ali Hewson in een officiële persverklaring.

         
Hoe de collectie er uit gaat zien is nog niet bekend. Wel is er al een campagne gemaakt, die in februari 2013 wordt gelanceerd, onder andere via diesel.com/diesel edun.

         
Komt Missoni met een nieuwe en goedkopere kledinglijn?