Zien: Emma Cook X Topshop

Het wordt geheid een sprookjesachtige winter, met de zoete ontwerpen van Emma Cook voor Topshop.

De Britse modeketen weet ze wel binnen te hengelen, die ontwerpers. Emma Cook is de nieuwste in het rijtje prestigieuze namen en tekende een stel zeer gezellige designs. Van mintgroene wanten met ‘jingle bells’ erop tot een bloesjurk met kerstlichtjesprint; ze vliegen vast de (digitale) schappen van Topshop uit.

 

EMMA WIE?
De Britse Emma Cook is een alumni van het befaamde Central St. Martins en studeerde in 1993 zelfs samen met Alexander McQueen en Stella McCartney af. Een retesuccesvol jaar was dat dus. Cook begon toen te werken als consultant voor Liberty, Ghost en Martine Sitbon en gooide hoge ogen met haar met de hand bewerkte kledingstukken die al snel een grote schare fans kregen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

In 2000 begon Emma Cook haar eigen bedrijfje en haar ontwerpen lagen al snel in verschillende high-end winkels in Londen en Parijs. Cook staat dan ook bekend om haar klassieke designs met een sprookjesachtige inslag en spannende details.

 

Het is ook echte liefde tussen Chloe Green en Topshop >

 

SUIKERZOETE KERST
Geen wonder dus dat Topshop bij haar aanklopte voor een collectie. ‘Ik wilde dat de ontwerpen fun en kitschy werden, maar wel net te ontraditioneel om cool te zijn,’ verklapt Cook aan ELLE.com. ‘Ik hou van alles wat met Kerst te maken heeft en de plezier en het frivole wat ermee samenhangt. We zijn begonnen met het idee van een suikerachtig kleurenpalet – mintgroen, pastelroze en zilver. Vervolgens hebben we dat gemengd met de dingen waarvan we houden, zoals reusachtig cadeaupapier, strikken, herten, feestmutsen en dieren uit het bos.’

 

Onze collega’s bij de Amerikaanse ELLE wisten de allereerste beelden van de ontwerpen los te peuteren dus je kunt alvast je verlanglijstje gaan pennen.

 

Pssst… Gaat Christopher Kane naar Balenciaga? >