Diane von Furstenbergs sprookjesboek

Diane von Furstenberg speelt de hoofdrol in het nieuwste modische sprookjesboek van Camilla Morton.

Goed bekeken van Camilla Morton; wie in de modewereld leidt er nu een sprookjesachtiger bestaan dan Frau von Furstenberg? Ooit was ze een prinses, inmiddels BFF van de rich and famous en super succesvol als modeontwerper. ‘Diane is een fantastisch voorbeeld van iemand die haar eigen sprookje uit heeft laten komen,’ vertelt Morton over deze nieuwste editie in haar sprookjesboekenserie. ‘Ik vond haar biografie, Diane: A Signature Life, geweldig en raakte enorm door haar geïnspireerd, door haar karakter, haar drive en doorzettingskracht.’ Zo, die kan Diane in haar all-over-print-zak steken.

Advertisement - Continue Reading Below

 

ONCE UPON A TIME
Het sprookje van Diane is een nieuwe versie van de klassieker The Emperor's New Clothes. Moraal van het verhaal: het gaat om wie je bént, niet om wat je draagt. Ook niet als het een fabuleuze wikkeljurk van DvF betreft, blijkbaar. Voor de illustraties bij het verhaal klopte Morton gewoon bij Diane herself aan, die vervolgens naarstig aan de slag ging met het bepalen van prints, kleuren en lay-out.

 

Ook designers als Christian Lacroix en Manolo Blahnik leefden nog lang en gelukkig in al eerder uitgebrachte sprookjesboeken van Camilla Morton. Diane von Furstenberg and the Tale of the Empress's New Clothes shop je hier.

 
Manolo Blahnik ontvangt binnenkort een Outstanding Achievement award >