Rei Kawakubo voor Hermès

Gloednieuwe fijne warmhouders voor de nek: Rei Kawakubo, creatief directeur en oprichtster van Comme des Garçons, duikt in de Hermès-sjaals.

De Japanse ontwerpster sloeg de handen ineen met Hermès voor een limited edition sjaalcollectie, onder de gevatte naam Comme des Carrés.

 

COMMES DES CARRÉS
Rei Kawakubo gaf de iconische vierkanten zijden sjaals van het Franse modehuis – waar o.a. Grace Kelly en Audrey Hepburn niet uit te slaan waren – een quirky Comme des Garçons-touch. Bovendien komt de ontwerpster niet met één, maar twee sjaalcollecties op de proppen. Zo is er eerst de Noir et Blanc-lijn met vijf zwart-witte Hermès-sjaals met abstracte print. Daarnaast komt ook de Couleur-collectie uit, waarin zes kleurrijke sjaaltjes zitten met geometrische details en enorme patchwork-print.

Advertisement - Continue Reading Below

 

‘Ik heb altijd al een immens respect voor de Hermès-traditie en ambachtelijke know-how gehad,’ zwijmelt Rei Kawakubo tegen WWD. ‘Tijdens dit gezamenlijke project, in plaats van me te laten leiden door het idee van hoe de sjaal gedragen moet worden, raakte ik geïnteresseerd in de prachtige kunstwerken die de ontwerpen op de Hermès-sjaals vertegenwoordigen. Ik probeerde ze te veranderen door het toevoegen van elementen. Door ze te combineren met abstracte beelden hebben we de carré veranderd en creëerden zo een uniek object.’

Meest gelezen

 

Ook een knallende samenwerking: Mattijs van Bergen X United Nude >

 

Sta je al te trappelen om zo’n sjaaltje om je nek of tas te slingeren? Begrijpelijk. Toch moeten we nog even op onze tanden bijten en wachten tot februari 2013, want dan liggen de speciale carrés in de schappen. De Noir et Blanc-lijn is tegen die tijd verkrijgbaar in Comme des Garçons-boetieks in New York City, Tokyo en Parijs. De Couleur-collectie is alleen te koop in de Comme des Garçons-winkel in Londen.