British Fashion Awards 2012: de winnaars

Wie-o-wie sleepten er gisteravond een beeldje (of twee) in de wacht tijdens de prestigieuze British Fashion Awards?

STELLA MCCARTNEY
Ieder jaar met een dikke rode stift omcirkeld in de agenda: de British Fashion Awards. Dé modeprijzen der modeprijzen voor de Britse mode-industrie. Dit jaar bleek het de avond van Stella McCartney. De ontwerpster hengelde niet één maar twee prijzen binnen; die voor Designer of the Year en Designer Brand van het jaar. Wel wist Roksanda Ilincic de Red Carpet Award voor Stella McCartneys neus weg te kapen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lezen: alles over Stella McCartney >

 

ALEXA CHUNG
Ook Alexa Chung kon een vreugdedansje doen. De hippe alleskunner wist voor de derde keer op een rij de award voor British Style Icon binnen te loodsen. Cara Delevingne kan haar schoorsteenmantel gaan afstoffen om daar haar Best Model Award op te zetten.  

 

Zien: de garderobe van Alexa Chung >

 

Andere winnaars van de avond waren o.a. Erdem, die de New Establishment Award mee naar huis mocht nemen en J.W. Anderson, die de Emerging Talent Award voor Ready-To-Wear net wegkaapte voor de neus van de Nederlandse Michael van der Ham. Nicholas Kirkwood won de prijs voor Accessories Designer of the Year, terwijl Sophie Hulme de Emerging Talent Awards for Accessories mocht ophalen.

Meest gelezen

 

MANOLO BLAHNIK
Qua mannenmode scoren bij de Britten Kim Jones van Louis Vuitton en Jonathan Saunders flink wat punten. De twee ontwerpers wonnen respectievelijk de Menswear Designer of the Year Award en de Emerging Talent for Menswear.

 

Wie waren er dit jaar allemaal genomineerd voor een British Fashion Award? >

 

Ook Manolo Blahnik werd gisteravond eens goed in het zonnetje gezet. De schoenenkoning, die eerder al drie keer de Accessory Designer of the Year won, kreeg de prestigieuze Outstanding Achievement Award in handen gedrukt voor zijn prachtige werk door de jaren heen. ‘This special award celebrates and recognises one designer who throughout their career has made an impact on the global fashion industry and the award pays tribute to Manolo’s extraordinary career and contribution to fashion.’ Aldus de jury.