Alexander Wang voor Balenciaga

Ook WWD bevestigt dat Alexander Wang Nicolas Ghesquière op zal volgen als hoofdontwerper voor Balenciaga.

UPDATE VRIJDAG 30 NOVEMBER:

Womens Wear Daily kopt vandaag met de mededeling dat 'market sources' hebben bevestigd dat Alexander Wang inderdáád de nieuwe creatief directeur van Balenciaga zal worden. En hoewel zowel Balenciaga als Wang en PPR (waaronder Balenciaga valt) dit nog steeds niet officieel hebben bevestigd, lijkt het er nu dus toch echt wel op dat de geruchten klopten. Naar verluidt wordt in de loop van volgende week het verlossende woord gebracht.

Advertisement - Continue Reading Below

 

30 NOVEMBER 2012:

Sinds het vertrek van creatief directeur Nicolas Ghesquière bij het Spaanse modehuis Balenciaga, wordt er non-stop gespeculeerd over eventuele nieuwe kandidaten. De namen van ontwerpers als Joseph Altuzarra, Christopher Kane en Alexander Wang passeerden de revue, maar laatstgenoemde naam blijft wel erg vaak opduiken.
        
Geen eigen label voor Nicolas Ghesquière? >
   
ALEXANDER WANG
Als we modecriticus Cathy Horyn van de New York Times mogen geloven is Wang de grootste kanshebber: ‘Alexander Wang lijkt de belangrijkste kandidaat om topontwerper Nicolas Ghesquière te vervangen, en een aankondiging van die benoeming zou volgende week al officieel bekend gemaakt kunnen worden, vertelde een betrouwbare bron uit Parijs aan mij.’ En Cathy Horyn is niet de enige met vermoedens. Het Franse Purple beweert zelfs zeker te weten dat Alexander Wang de nieuwe creatief directeur is van Balenciaga. Zowel Wang als PPR, het bedrijf waar Balenciaga onder valt, heeft nog geen commentaar gegeven.
   
Je begrijpt: dit verhaal krijgt nog een staartje. We houden je op de hoogte.