Zien: Valentino, Master of Couture

Een trip naar Londen in de planning? Sla de net geopende expositie van Valentino dan niet over.

We kijken er al maanden naar uit en sinds gisteren is-ie dan echt te bezoeken; Valentino, Master of Couture, de major expositie over Valentino Garavani’s 50-jarige carrière als designer. Een must-see voor wie wel van een flinke dosis glim, glans, glamour en vakmanschap houdt. Een luttele 130 bijzondere haute couture-jurken zijn er te bewonderen, die de meester zelf zorgvuldig selecteerde.

 
STERREN VAN JURKEN
‘Al deze designs hebben een mooi verhaal,’ liet hij eerder al weten aan Vogue UK. ‘Het atelier maakte ze zo ijverig met de hand, dat nam uren, soms zelfs dagen in beslag. De details zijn ongelooflijk ingewikkeld.’ Te zien zijn o.a. Julia Roberts’ zwart-witte robe die ze droeg toen ze in 2001 een Oscar in ontvangst nam, Jackie Onassis’ trouwjurk uit Valentino’s White Collection uit 1968 en de trouwjurk uit 2005 van Prinses Marie-Chantal van Griekenland.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Valentino, Master of Couture is tot 3 maart 2013 in Somerset House in London te bezoeken. Maar laat je vooral alvast even lekker maken door onderstaande teaser van onze collega’s bij ELLE UK, waarin de immer bruingebronsde Mr. Valentino je een sneak peek geeft.

 

Al gezien? Miu Miu's nieuwste Resort-campagne bomvol bekende koppen >