Hermès’ tweede Haute Bijouterie-collectie

Hermès brengt haar tweede sieradencollectie uit.

Wat is er nu nóg fijner dan een grote lederen Hermès Kelly-tas, bungelend aan je arm? Een Hermès-tas aan je arm én een knoeperd van een Hermès-ring aan je vinger, wellicht? Het Franse modehuis komt alweer met haar tweede Haute Bijouterie-collectie, geïnspireerd op de Kelly-tas, de Birkin-bag en andere iconische stukken uit de collectie.

         
‘Pierre (Hardy, de artistiek directeur van Hermès, red.) wilde een eerbetoon brengen aan onze leren tassen,’ zo laat Hermès’ director of jewelry, Laurence Reulet, weten aan onze Amerikaanse zusters bij ELLE.com. Hij vervolgt: ‘Hermès-tassen worden over de hele wereld beschouwd als echte juwelen. We ontwikkelden ook een exclusieve chain in rosé goud met verschillende schakels. Rosé goud is echt de leidraad van onze sieraden, omdat het me doet denken aan de kleur en sensualiteit van leer en huid.’

Advertisement - Continue Reading Below

         
Meer juwelenweelde: Chanel opende een horlogerie in Lafayette

          
PRINSES GRACE KELLY-ARMBAND
Hoe de collectie er uitziet? De Haute Bijouterie-collectie bestaat onder andere uit rosé gouden armbanden, rosé gouden ringen met een groene steen, (rosé)gouden en zilveren armbanden. Hoogtepunt in de collectie zijn de Kelly-armbanden vervaardigd met edele metalen en edelstenen met de iconische sluiting van de Kelly bag, de tas werd vernoemd naar Prinses Grace van Monaco, die er steevast haar zwangere buik mee afschermde.

         
De Haute Bijouterie-collectie is vanaf heden te koop tot en met 8 december 2012 in Hermès' Madison Avenue boetiek in New York. Last minute kerstinkopen in New York, anyone?

         
Alstublieft: cadeautips voor de decembermaand