JPG werkt aan nieuwe steetwear

Naast haute couture en ready-to-wear duikt Jean Paul Gaultier nu ook (weer) in streetwear.

Het lijkt nog een eeuwigheid weg, maar in het voorjaar van 2014 brengt Jean Paul Gaultier een streetwearcollectie op de markt in samenwerking met de Italiaanse kledingproducent Ittiere SpA. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor Gaultiers nieuwe menswear-lijn die in januari op Parijs Fashion Week zal worden onthuld.

 

IN GOEDE HANDEN
De naam, waaronder de streetwearlijn zal worden uitgebracht, moet nog worden onthuld. Wel is al bekend dat het zowel dames- als herencollecties zal bevatten en dat er een zogenaamde five-plus-five year agreement tussen de twee partijen is gemaakt – JP kan dus even vooruit. Geen slechte deal, want Ittierre heeft door de jaren heen haar strepen wel verdiend op het gebied van diffusion lines en streetwearcollecties. Zo bundelde de producent al eerder de krachten met Gianni Versace, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli en Costume National. En ook Pierre Balmain, Karl Lagerfeld Paris en Tommy Hilfiger Collection zijn bekende namen voor het bedrijf.

Advertisement - Continue Reading Below

 
De streetwearlijn van Jean Paul Gaultier zal volgens Ittiere‘s general director Alessandro Locatelli ‘dichtbij de historie van Ittierre en haar consument blijven’ en Gaultiers ‘sartorial stijl’ uitdragen. Niet zo gek, als je bedenkt dat Jean Paul van oorsprong al zijn inspiratie van de straat en uit popmuziek haalde. Het is dan ook niet de eerste keer dat-ie met een ‘jongere’ straatcollectie op de proppen komt. Remember Junior Gaultier uit 1988 en Gaultier Jeans uit 1992 (wat later Jeans Paul Gaultier werd)?

 
JPG’s nieuwe lijn gaat naar verwachting vanaf voorjaar 2014 wereldwijd verkocht worden.

 

Al gelezen? Mattijs van Bergen won de Dutch Fashion Award 2012 >