Karl Lagerfeld over Alexander Wang

Dat Karl Lagerfeld geen blad voor de mond neemt moge duidelijk zijn. En een zaak als Alexander Wang voor Balenciaga laat hij natuurlijk niet aan z’n neus voorbij gaan.

Stiekem zaten we al te wachten op de ongezouten mening van Karl over de kwestie Wang/Balenciaga. Gelukkig besloot de designer gisteren vlak voor de jaarlijkse Métiers d’Arts-show van Chanel van start ging, nog even een mail te sturen naar ModMods – de modische website van de dagelijkse krant Metro, waar Karl vorig jaar februari nog gasthoofdredacteur was. En ondanks dat we wel wat negativiteit van Lagerfeld gewend zijn (denk: Pippa Middleton of Adele), komt Karl deze keer zowaar lieflijk uit de hoek.

Advertisement - Continue Reading Below

 

LOUTER LIEFDE
‘In acht nemende hoe moeilijk het is om een man als Nicolas Ghesquière te vervangen, is het de beste oplossing om iemand te kiezen die compleet anders is,’ liet Karl aan ModMods weten. ‘Alexander Wangs mode is makkelijker, zijn persoonlijkheid meer open voor de wereld en hij heeft hele goede contacten. People adore Alexander, ik vind hem ook geweldig en ik denk dat hij een goede keus is in het licht van de toekomstplannen van het modehuis.’ Zo, die kan Alexander Wang – die ondertussen al druk aan zijn eerste collectie voor Balenciaga autumn/winter 2013 werkt – in z’n zak steken.

 

Even teruglezen hoe het Balenciaga-verhaal ook alweer begon >