Prada eist belastinggeld terug

Mot tussen Prada en de Italiaanse belastingdienst. Het modehuis eist een flinke smak geld terug.

Maar liefst € 42 miljoen, om precies te zijn. De reden? De Prada Group betaalde volgens eigen zeggen de fikse som onterecht aan de Italiaanse overheid om zo boetes te voorkomen.

 
De belastingdienst eiste het geld over de inkomsten uit 2010 en 2011 die zijn gemaakt bij het Nederlandse kantoor van Prada. Daar is het luxe modehuis ‘t echter niet mee eens en stapt nu naar de rechter. ‘Wij gaan niet akkoord met de interpretatie van het regelement en dat vechten we aan,’ verklaart Donatello Galli, financieel directeur van Prada, aan Reuters. Daar voegde hij nog aan toe dat dit misverstand is gekomen door de nieuwe boekhoudkundige regels die ingevoerd zijn in 2010.

Advertisement - Continue Reading Below

 
PRADA FAR EAST
Italië heeft volgens Prada geen recht op het geld, omdat het zou gaan om belasting over inkomsten uit een in Nederland gevestigde holding van Prada, genaamd Prada Far East B.V.. Vorige week gaf de Tweede Kamer nog aan af te willen van deze zogenoemde 'brievenbusfirma's', omdat dit Nederland een negatief imago zou geven. Veel bedrijven en zelfs artiesten – zoals The Rolling Stones en U2 – zijn op papier in Nederland gevestigd om zo van een gunstig belastingklimaat te profiteren.