Levi’s stopt ook met giftige stoffen

Goede zaak: ook ‘s werelds grootste denimmerk Levi’s rekent af met gifstoffen.

Het kan je haast niet zijn ontgaan. Greenpeace schrok de modewereld onlangs op met het rapport Toxic Threads: The Big Fashion Stitch-Up. Hieruit bleek dat twintig grote modeketens gebruik maken van gifstoffen die hormoonverstorend zijn. Zara besloot pardoes om rigoureus te stoppen met de schadelijke kledingproductie en Mango en Esprit volgden al snel.

 

DETOX
Nu deed Greenpeace als onderdeel van haar Detox-campagne op 5 december ook het rapport Toxic threads: under wraps uit de doeken. Hierin stond dat o.a. Levi’s giflozingen deed in Mexico, waar enorm veel spijkerkleding wordt geproduceerd. Gelukkig laat Greenpeace vandaag weten dat ook het befaamde denimmerk overstag is gegaan en heeft beloofd gevaarlijke chemische stoffen te elimineren.

Advertisement - Continue Reading Below

 

LEVI’S
Levi’s werd in 1873 opgericht door Levi Strauss, en kwam als eerste op de proppen met de o-zo geliefde spijkerbroek door een werkbroek voor mannen in denimstof te maken. Fast forward naar 2012 en je kunt de fraaie broek niet meer uit je kast denken. Inmiddels is het historische modemerk winkels over de hele wereld,  designersamenwerkingen en diffusion-lijnen (zoals het prachtige Made & Crafted) verder. Een keeper, als je het ons vraagt.

Meest gelezen

 

Helemaal nu het merk heeft beslist gehoor te geven aan de Detox-campagne van Greenpeace. ‘Levi’s is sinds vandaag een wereldwijde Detox-leider geworden nadat ze hebben beloofd om alternatieven te gaan gebruiken voor gevaarlijke chemicaliën,’ laat Pierre Terras, Toxics-campagnecoördinator bij Greenpeace Mexico, in het officiële persbericht weten. ‘Een mijlpaal in de manier waarop kleding wordt vervaardigd en een overwinning voor mensen in Mexico en elders, die dagelijks met toxische watervervuiling te maken hebben.’