De Dolce & Gabbana-zaak continues

De heren Dolce en Gabbana hebben weer een flinke domper te verwerken. Rechter Antonella Brambilla heeft het bezwaar dat het duo indiende tegen aanklachten wegens belastingfraude, afgewezen.

Stefano Gabbana en Domenico Dolce zullen een niet al te jolly weekend hebben gehad. Afgelopen vrijdag kregen zij het slechte nieuws te horen dat de rechter het niet eens is met hun hoger beroep in de belastingzaak waarin de twee al tijden verwikkeld zijn. Even een resumeetje: het modehuis wordt er sinds 2008 van beschuldigd belasting te hebben ontdoken. In totaal zouden de designers volgens aanklager Guardia di Finanza, een Italiaanse politie die onder de verantwoording valt van ‘t Italiaanse ministerie van economie en financiën, zo’n 416 miljoen euro hebben opgestoken. Dit door de labels Dolce & Gabbana en D&G in 2004 te verkopen aan hun Luxemburg-based holding Gado Srl, alwaar de belastingtarieven aanzienlijk lager zijn dan in Italië.

Advertisement - Continue Reading Below

 

EN VAN JE HELA HOLA HOUDT ER DE MOED MAAR IN
Op 3 december j.l. deed de advocaat van D&G, Massimo Dinoia, het verzoek om alle aanklachten te overrulen. Maar dat verzoek is nu dus afgewezen. Dinoia is daar echter niet van onder de indruk. De advocaat heeft, zo meldt WWD, nog alle vertrouwen in een goede afloop. Nieuwe zittingen zullen volgen in het nieuwe jaar, op 30 januari en 6 en 20 februari. Tijdens die zittingen zullen o.a. getuigen van de Guardia di Finanza getuigen tegen Dolce & Gabbana.

 

To be continued maar weer...

 

Zien: Dolce & Gabbana s/s 2012 >