Renzo Rosso koopt aandeel Marni

Het gerucht ging al maanden rond, maar nu lijkt het bevestigd: Diesel-baas Renzo Rosso heeft een aandeel in Marni.

In oktober liet creatief directeur van Marni, Consuelo Castiglioni, naar aanleiding van geruchten weten dat Marni inderdaad op zoek was naar een investeerder en volgens Vogue UK is het nu bevestigd dat Renzo ‘Diesel-boss’ Rosso die helpende hand heeft geboden.

 

Als we Womens Wear Daily (WWD) mogen geloven is deze deal gesloten om Marni’s internationale expansie te bevorderen. Bovendien zijn Rosso en Castiglioni, al tijden dikke vrienden. Marni is overigens niet het eerste modehuis waar Rosso in investeert. Eerder nam hij de licentie van Just Cavalli over en hij produceert en distribueert ook collecties voor het eveneens Italiaanse DSquared2.

Advertisement - Continue Reading Below

 

DAG PRINTEMPS?

In (ongeveer) dezelfde categorie: koopt Galeries Lafayette, Printemps over? Het verhaal doet de ronde dat het Franse warenhuis bezig is haar grootste concurrent uit te kopen. Dat er hard aan expansie wordt gewerkt werd al eerder duidelijk; zo wil Galeries Lafayette tussen de vijf en zeven nieuwe warenhuizen openen overseas en in de aankomende maanden nog meer designerkleding en -accessoires inkopen. Printemps-eigenaar, the Borletti Group, heeft tot nu toe ontkennend gereageerd op het gerucht...

 

Karl Lagerfeld opent naar verluidt een winkel in de Amsterdamse 9 Straatjes >