Neerlands trots voor Prada s/s 2013

Na de – niet geheel onappetijtelijke – mannencampagne van Prada, is nu ook de campagne voor dames spring/summer 2013 vrijgegeven.

En daar werd een heel blik modellen voor opengetrokken. Wij noemen een Sasha Pivovarova, Sung Hee, Irina Kravchenko, Raquel Zimmermann én maar liefst drie modellen van Neerlandsche bodem: Maartje Verhoef, Irene Hiemstra en Saskia de Brauw. Hoewel laatstgenoemde misschien wel te verwachten was. De drukbezette Saskia draait haar hand namelijk niet om voor een fotoshoot voor Chanel hier of een herencampagne – ja heus – voor Yves Saint Laurent daar. 

Advertisement - Continue Reading Below

 

Even lezen: het jaar van Saskia de Brauw >

 

Net als de Prada Menswear s/s 2013, zijn ook de advertentiekiekjes voor de damescollectie minimalistisch gehouden, met een grijs-zwarte achtergrond. De damescollectie is gebaseerd op rechthoekige gevouwen vormen en een symbolische bloem, die we dan ook rijkelijk terugzien. Evenals de opvallende schoenen. Het geisha-achtige sokje met een gestrikt lint dat tussen de tenen doorliep was een beste showstopper op de catwalk van Milaan en mocht dus ook in de campagne niet ontbreken.

 

Is de Prada spring/summer 2013-catwalkshow je ontschoten? Bekijk ‘m hier >