Louboutin vs YSL: de eindstreep

Het einde van de strijd is – ein-de-lijk – daar: Manhattans federale rechtbank kwam gisteren met een definitieve uitspraak rondom dé Louboutin en Yves Saint Laurent-vete.

Hoe dat ook alweer zat, die strijd tussen Louboutin en Yves Saint Laurent? Omdat het hele verhaal ongetwijfeld weggezakt is naar een kamertje achterin je brein, hierbij een resumé: april 2011 stapte Christian Louboutin voor het eerst naar de rechter. De reden? De schoenenontwerper was het er niet mee eens dat modelabel Yves Saint Laurent ook zijn zolen rood kleurde. Dat was immers Louboutins handelsmerk. Wat volgde was een getouwtrek waar geen einde aan leek te komen. Tot de rechtbank plots, zo’n anderhalf jaar later, met een uitspraak kwam rondom de rode-zolen-kwestie: Christian Louboutin kreeg uiteindelijk tóch zijn gelijk. Tot op zekere hoogte dan, het New Yorkse Hof van Beroep vond dat de Franse schoenontwerper alleen copyright had als de rode zool contrasteert met de bovenkant.

Advertisement - Continue Reading Below

              
EINDE VERHAAL
En nu, bijna twee jaar later, komt de federale rechtbank in Manhattan met een definitieve uitspraak; Christian Louboutin heeft geen claims meer lopen tegen Yves Saint Laurent. En daarmee is de zaak nu dus écht verworpen. Case closed.

        
Saskia de Brauw is het nieuwe gezicht van de Saint Laurent-campagne. Maar dat ze model stond voor de mannencampagne, daar was ze zelf niet helemaal van op de hoogte