Cacharel cancelt PFW-show

Alweer nieuws rondom Cacharel; het Franse modehuis cancelt haar catwalkshow tijdens Parijs Fashion Week a/w 2013. We praten je bij.

In november werd bekend gemaakt dat Cacharel een aantal veranderingen door zal voeren. We noemen een nieuwe naam (met ingang van de a/w 2013-collectie Cacharel Paris), een nieuwe CEO en – hurray! – lagere prijzen. De aanleiding was iets minder feestelijk, namelijk tegenvallende winst in 2011.

 

Givenchy liet eerder al weten niet meer te showen tijdens de Parijse coutureweek >

 

BARRE TIJDEN
Maar of dat ook de reden is waarom er voor aankomende Parijs Fashion Week geen Cacharel-catwalkshow op het menu staat? Het precieze naadje van de kous weten we helaas nog niet, maar het beëindigen van de samenwerking met de Italiaanse kledingfabrikant Aeffe SpA – ook één van de doorgevoerde veranderingen; Cacharel wil zowel design als sales en advertenties weer zoveel mogelijk binnenshuis regelen en de productie van de ready-to-wear-collectie bij Franse bedrijven onderbrengen – is volgens WWD de grote reden voor de gecancelde show.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Wel zal er op 15 januari een showroompresentatie worden gegeven voor de Pre Fall-damescollectie en de kids- en mannencollectie.

 

Wel heugelijk nieuws: Cacharel tekende een vijf-jarig contract om horloges te producteren >