Gucci goes Manga

Gaat dat zien: ontwerpen van Gucci in de Japanse Manga-strip Jolyne, Fly High with Gucci.

Frida Giannini, slaat de handen ineen met de Japanse kunstenaar Hirohiko Ariki voor een heel bijzondere samenwerking. Jolyne, Fly High With Gucci is het resultaat; een Japans Manga-stripverhaal over Jolyne Cujoh, een student die een Gucci-stuk erft van haar overleden moeder. Voor het verhaal haalde Araki inspiratie uit de Gucci cruise collectie 2013 van Giannini’s hand. En alle karakters in de strip zijn natúúrlijk gekleed in Gucci-stukken uit diezelfde lijn. Giannini en Hihohiko zijn overigens geen vreemden van elkaar. Ter ere van het 90-jarige bestaan van het label, tekende de Japanse kunstenaar afgelopen september ook al een strip waar hij zich liet inspireren door creaties van het modehuis.
    

Advertisement - Continue Reading Below

Nieuw parfum van Gucci: Forever Now >

     
AANTREKKINGSKRACHT
Frida Giannini is zelf zeer te spreken over de samenwerking en ratelt in de officiële verklaring: ‘Dit is zonder twijfel één van de meest plezierige samenwerkingen waar ik aan heb gewerkt. De karakters die Hirohiko creëerde zijn voor mij een combinatie van energie, sensualiteit en aantrekkingskracht en brengen mijn cruise collectie tot leven op een leuke en overtuigende manier.’

    
De Manga-strip Jolyne, Fly High with Gucci zal alleen worden gepubliceerd in een Japans magazine. Maar! Van de strip zijn speciale etalages gemaakt die in januari in meer dan zeventig Gucci-winkels te bewonderen zullen zijn én er wordt een complete multimediacampagne aan gewijd door middel van in-store en online video’s en de strip zal verschijnen op Gucci’s Facebookpagina.