Muglers eerste luxe tassenlijn

Nicola Formichetti had afgelopen fashion week een primeurtje te pakken. De stilist van Lady Gaga én hoofddesigner van Mugler kreeg de eer de eerste tassenlijn voor het modehuis te ontwerpen.

Wat prijkte daar in de knuistjes van de modellen tijdens de s/s 2013 Parijs Fashion Week-show van Mugler? Fabuleuze luxe tassen! Voor het eerst. En nu – Kerst en Oud en Nieuw zijn voorbij, laat de lente maar beginnen – zijn de buidels dan ook (bijna) in de winkels verkrijgbaar. Wij voorspellen een kleine run.

 

De tassencollectie, waarvan één model is geïnspireerd op – jawel – de derrière van Lady Gaga – biedt voor ieder wat wils. Prijzen lopen uiteen van iets over de € 800 tot een whopping € 13.837 en de lijn bestaat uit verschillende kleuren en dertig verschillende modellen. Wel allemaal voorzien van een vette Formichetti-handtekening; sculptureel en futuristisch. Qua materiaal koos Formichetti voor een variatie van leer en exotische huidjes plus zilveren hardware-details in de vorm van klauwtjes.

Advertisement - Continue Reading Below

 

KIMMIE, HOU JIJ M'N TASSIE EFFE VAST

Vanaf februari kan er ingeslagen worden. Dan liggen de boxy Agent bag (zie foto) en kornuiten in de schappen van Barneys New York, Opening Ceremony en andere geselecteerde winkels. Een aantal celebs – zij weer wel – is echter al gespot met één van Formichetti’s tassen. We noemen een Gwen Stefani en – oh no!Kim Kardashian (die overigens grootse plannen schijnt te hebben voor een samenwerking met Mugler...).

 
Bekijk hier de hele Mugler s/s 2013-show, incluis tassenpracht >