Wildfox ♥ Clueless

Don’t go postal! Het Amerikaanse modelabel Wildfox brengt in haar spring/summer 2013-collectie een ode aan Clueless.

Meest gelezen

Een beetje fan van nineties-kraker Clueless haalt de scènes uit het Wildfox s/s 2013-lookbook moeiteloos terug. Betty's Cher (Alicia Silverstone) en Dionne (Stacey Dash) in matchy matchy korte rokjes met witte kniekousen ontfermen zich over ‘project!’ Tai (wijlen Brittany Murphy). We herkennen Chers huis, de fitness-scène met yogabal, gym op school met Cher in 'n T-shirt met ‘shopping is my cardio’ erop, de make-overscène met Tai in minirok met schotse ruit en Dion met zilveren oversized pet.

Advertisement - Continue Reading Below

 
IS THAT A DRESS?
De Clueless-collectie van het LA-based merk bestaat dan ook uit de nodige minirokken, lekkere flanelletjes (à la Tai), blazer plus rok-setjes, zonnebloem-, ijsco- en watermeloenprints, en wat T-shirts met klassiekers als ‘As if’ en ‘Totally Bogus’.

 
Wildfox-ontwerpster Kimberley Gordon over de collectie: 'De collectie vertelt het verhaal van de girly dromer die we allemaal zijn. Ik wilde altijd al iets uitdrukken dat meer is dan alleen mode, een gevoel of een lifestyle, hoe het is om een meisje te zijn. (...) Ik denk dat ik dat precieze gevoel voor het eerst had toen ik een jaar of twaalf was, rond de tijd dat Clueless uitkwam. Ik was zo verliefd op de karakters. Ik wilde niet alleen de kleren aan die ze droegen, ik wilde deze meisjes zijn.'  

Meest gelezen

 
Of en wanneer de Clueless-collectie van Wildfox in Nederland verkocht wordt is op dit moment niet duidelijk.

 

I'm audi!

 

Dé filmtips van deze maand >

 

FOR OLD TIMES' SAKE