Marks & Spencer weer in Nederland?

Kunnen we vanaf begin april weer in Nederland door de rekken van Marks & Spencer struinen? Volgens de laatste geruchten wel.

De fraaiste lingerie (ELLE heeft lades vol M&S-exemplaren), een puike foodcourt (scone met clotted cream, anyone?), traditionele Engelse spullen… Toen Marks & Spencer in 2001 haar deuren sloot in Nederland was het even afkicken. Maar er is hoop! Er gaan namelijk geruchten dat de Britse keten wederom voet op Nederlandse grond zet. En wel in Amsterdam én Den Haag.

 

Woordvoerders van Marks & Spencer willen nog niets verklappen (hè flauw), maar waar rook is, is vuur. Verscheidene insiders bevestigen namelijk aan Distrifood.nl dat de Britse gigant grootse plannen heeft voor een vestiging in de Amsterdamse Kalverstraat.

Advertisement - Continue Reading Below

 

E-BOUTIQUE
Daarnaast staan er op de websites van verschillende uitzendbureaus vacatures voor medewerkers van een ‘nieuwe keten’ die wel erg overeenkomt met Marks & Spencer. Zo valt er het volgende te lezen: ‘De winkel bestaat uit een supermarkt en een E-boutique voor diverse kledingmerken. Het supermarktassortiment bestaat voornamelijk uit etenswaren, zoals zuivel, vlees, brood, groente en fruit, maar ook luxe en exclusieve producten zijn te vinden in de schappen. In de zogenoemde E-Boutique Fashion wordt kleding verkocht op een innovatieve wijze met behulp van tablets. Deze flagshipstore heeft een luxe uitstraling met een hoge servicestandaard.’ En laat Marks & Spencer nu net voor haar (internationale) winkels bezig zijn met zo’n identiek en gloednieuw E-Boutique concept…
 

Meest gelezen

MARK BOLLAND
Eind 2010 verklapte de Nederlandse Mark Bolland – die momenteel hoofd van M&S is (hint hint!) – aan bedrijfsmagazine FEM dat een terugkeer naar de Nederlandse markt inderdaad wellicht op de kaart staat: ‘Dat kan niet uitgesloten worden. We kijken naar buitenlandse markten, maar het zal niet gebeuren op emotionele gronden, alleen omdat ik Nederlander ben.’ Aldus Bolland aan het tijdschrift.

 

We houden het uiteraard voor je in de smiezen.

 

Hiep-hoi! Wel bevestigd: Urban Outfitters komt naar Amsterdam >