Nicholas Kirkwoods mannenschoenen

Schoenengoeroe Nicholas Kirkwood breidt uit. En wel met een mannencollectie.

Vandaag zal het schoeisel voor het eerst het daglicht zien. In London om precies te zijn. De zesdelige mannenschoenencollectie van Kirkwood bestaat onder andere uit een klassieke Oxford-schoen, een desert boot, een instapper en een variatie op de sneaker.

 

HETZELFDE MAAR DAN ANDERS
Alweer acht jaar geleden lanceerde Nicholas voor het eerst een vrouwencollectie die tegenwoordig de winkel uitvliegt – zo liepen bijvoorbeeld tijdens de Victoria’s Secret-show de modellen ook op zijn schoenen. Logische stap dus, dat er nu ook een mannencollectie komt. Wat we ervan kunnen verwachten? ‘De ontwerpen zijn gebaseerd op de klassieke mannenschoen. De stijlen zijn simpel in patroon. Het gaat vooral om het materiaal,’ laat Kirkwood weten aan WWD. Veelgebruikte materialen zijn lederfinishes, suède en kalfshaar.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De kleuren zijn voornamelijk ingetogen zwart, navy, ijsblauw en zilver. ‘De schoenen houden dezelfde spirit als de vrouwenschoenen. De instapper bijvoorbeeld, is gebaseerd op de vrouwenversie; bijna hetzelfde, alleen zonder glitters en met een dikke zool in plaats van een klein hakje.’

 

De mannenschoenen van Nicholas Kirkwood zijn helaas niet in Nederland verkrijgbaar. Ze zijn vanaf juli te shoppen in de Nicholas Kirkwood-winkels in London en New York. Prijzen variëren tussen € 398,80 en € 728,58.

 

Komt Marks & Spencer terug in Nederland? >