Update: Iris van Herpen ready-to-wear

Iris van Herpen zal haar eerste ready-to-wear-collectie presenteren tijdens de nieuwe showroomperiode die volgende maand in Londen van start gaat.

Vorig jaar september bereikte ons al het goede nieuws dat Iris van Herpen zich, naast haar kunstige maar o-zo níet draagbare ontwerpen ook op ready-to-wear zal storten. Inmiddels is de collectie af en zal Iris volgende maand haar nieuwe kindje aan de modepers en klanten presenteren. Tijd voor een update. Iris van Herpen’tje anyone?

 

‘Het is echt een toevoeging aan de haute couture,’ vertelt Iris aan Panbianconews.com. En over haar couturecollecties: ‘Ik heb er vijf jaar over gedaan om de technieken en materialen te ontwikkelen en om veel te experimenteren en het is soort van mijn basis geworden, mijn way of thinking. Maar tegelijkertijd voel ik dat het ook goed is om een nieuwe stap te nemen en het te vertalen naar iets dat meer mensen bereikt.’ Nice!

Advertisement - Continue Reading Below

 

Iris van Herpen is ook alweer een tijdje gastlid van het Chambre Syndicale de la Couture. Nog even en ze mag zichzelf officieel Haute Couturier noemen >

 

PHY-THA-GO-RASH

De eerste ready-to-wear-collectie bestaat uit twaalf items en luistert naar de naam Phy-tha-go-rash. Inspiratie haalde de uit Tiel afkomstige ontwerper uit het boek Trees of Pythagoras met daarin schilderingen gebaseerd op fractal geometry van de Nederlandse natuurkundige en publicist Bruno Ernst. Prijzen lopen uiteen van € 600 voor knitwear tot € 5.500 voor een jurk.

Meest gelezen

 

‘De focus ligt nu meer op patronen, omdat we die perfecte fit wilden,' legt Iris uit. 'In de haute couture ben je meer het lichaam aan het transformeren. Met ready-to-wear probeer je meer aan te passen aan het lichaam, omdat je je er de hele dag comfortabel in wil voelen.' Saillant detail: de 24-jarige Canadese zangeres Claire Boucher a.k.a. Grimes is de muze voor de collectie en staat ook model voor de allereerste advertentiecampagne, die in New York geschoten werd. Vinden we leuk!

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Mét beeld.