Prada’s Great Gatsby-kostuums

Zien! De eerste schetsen van Miuccia Prada’s overdadige ontwerpen voor de nieuwe Great Gatsby-film.

Meest gelezen

Never change a winning team. Dus nadat Miuccia Prada en regisseur Baz Luhrmann de handen op modisch gebied ineensloegen voor o.a. Leonardo DiCaprio’s pak in Romeo & Juliet, zochten ze elkaar dit keer weer op. En wel voor de langverwachte Great Gatsby-prent. Het nieuws werd eind augustus al uit de doeken gedaan, maar nu zijn de eerste schetsen opgedoken.  

 

PIÈCE DE RESISTANCE
Miuccia werkte samen met de vrouw van Baz Luhrmann, kostuumontwerpster Catherine Martin, aan maar liefst veertig jurken (die zijn geïnspireerd op robes uit het Prada- en Miu Miu-archief) en du moment krijgen we een sneak peek van vier robes. Waaronder pièce de resistance; een met goud en kristallen gedecoreerde jurk van Prada. In dit prachtstuk mocht Daisy Buchanan (gespeeld door de fabelachtige Carey Mulligan) zich hijsen tijdens één van de befaamde balscènes in de film. Maar stikjaloers hoeven we volgens de actrice niet te zijn. Eerder verklaarde Carey namelijk aan de Amerikaanse Vogue over de extravagante Prada-robes: ‘Ze zijn enorm zwaar. Het is haast alsof je een maliënkolder of harnas draagt.’

Advertisement - Continue Reading Below

 

Dit zijn dé filmtips van januari 2013 >

 

EUROPESE FLAIR
Miuccia Prada en Catherine Martin wilden met de fraaie ontwerpen dan ook ‘de Europese flair’ samenvatten die ‘onder de aristocratische East Coast ontstond in de jaren twintig’. Aan de Britse Telegraph legt Martin uit: ‘Baz en Miuccia hebben altijd al een fascinatie gehad over het vinden van moderne manieren om klassieke en historische referenties te ontdoen van de ketenen van het verleden. Deze connectie staat centraal in de relatie van Miuccia Prada met The Great Gatsby en heeft onze visie met de hare verbonden. Op dezelfde manier waarop Nick Carraway reflecteert op een wereld waarin hij thuishoort, maar toch ook weer niet. We hebben geprobeerd om een omgeving te creëren die het publiek onbewust zal herkennen, maar toch gescheiden van is.’ The Great Gatsby draait vanaf 16 mei in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder de schetsen.

Meest gelezen