Raf Simons maakt filmkostuums Body Art

U vroeg zich af wat actrices Sigourney Weaver en Isabelle Huppert daar zo front row bij Diors coutureshow eerder deze week te zoeken hadden? Welnu, Raf Simons slaat aan het ontwerpen voor hun filmkostuums.

En ja, dan ben je ineens BFF’s met de designer natuurlijk - laat die gratis robes maar aanrukken. Het filmproject in kwestie is trouwens Body Art, van de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino. Het verhaal is gebaseerd op de roman The Body Artist van Don DeLillo, over een vrouw die vecht tegen haar verdriet over de zelfmoord van haar echtgenoot.

 

‘Isabelle speelt een body artist, ik een journalist. Zoals jij, dus ik ben jou aan het bestuderen,’ doet Sigourney Weaver aan een reporter van WWD over de film uit de doeken. Zowel de filmwereld als regisseur Guadagnino is overigens geen vreemde voor Diors creatief directeur. Zo tekende Raf Simons eerder o.a. voor de kostuums van Tilda Swinton in de rolprent This Is Love, ook van Guadagnino’s hand. Met een Oscarnominatie voor de kostuums tot gevolg.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zien! De eerste schetsen van Miuccia Prada’s overdadige ontwerpen voor de nieuwe Great Gatsby-film >