Tip: Anna Karenina-kostuumexpo

Na het succes van de verfilming van Tolstoys Anna Karenina kon een expositie over de kostuums natuurlijk niet uitblijven.

Ter ere van de dvd-release van de film in Groot-Bittannië op 4 februari (in Nederland pas te koop vanaf 20 maart) wordt er een selectie van de filmkostuums in het Ham House in Richmond, waar ook een deel van de rolprent is opgenomen, geëxposeerd. Zo kunnen we niet alleen genieten van een selectie van Keira Knightleys jurken van dichtbij, maar ook de militaire pakken en accessoires van Jude Law (Karenin) en Aaron Taylor-Johnson (graaf Vronsky) zijn er te bewonderen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

JACQUELINE ♥ KEIRA
Helemaal terecht, zo’n expo, vinden wij. Het kostte kostuumontwerpster in kwestie, Jacqueline Durran, immers de nodige bloed, zweet en tranen om alle kostuums voor Anna Karenina in elkaar te zetten. Elke jurk nam zo’n vijftig uur werk in beslag. Niet voor niets ontving Durran onlangs nog een Oscarnominatie. Toch wil ze niet alle credits op zich nemen. Aan Vogue UK liet de ontwerpster weten dat het ‘een erg sterke teamsamenwerking was’.

Meest gelezen

 

Durran was blij dat Keira Knightley de rol van Anna vertolkte, met wie ze al eerder samenwerkte voor de film Atonement. ‘Keira is altijd zo geïnteresseerd in haar karakter en doet erg veel research. Ze neemt het heel serieus. Ze zal ons nooit vragen om een kostuum op een bepaalde manier te maken, zodat het bij haar past. Ze kiest altijd voor wat het beste is voor het karakter en zal bijvoorbeeld nooit zeggen ‘Oh, maar ik draag geen rood’.’ De liefde is gelukkig wederzijds, zo liet Keira eerder in een interview weten.

 

ANNA KARENINA-KOSTUUMEXPO
Waar: Ham House, Richmond, Groot-Brittannië
Wanneer: tot 7 maart voor exclusieve tours, van 9 maart t/m 4 april voor alle bezoekers
Info: nationaltrust.org

 

Voor Anna Karenina werd voor een behoorlijk bedrag aan Chanel-accessoires gebruikt >