Nieuwe Chanel-video: Chanel and the Diamond

Today's lesson: hoofdstuk 3 uit de geschiedenis van Gabrielle Coco Chanel.

Meest gelezen

‘Shine bright like a diamond’. Gabrielle Chanel hield wel van een goede glimmer. Zo leert ons de nieuwste video op InsideChanel.com, de retrospectieve website waar door middel van short films het leven van Gabrielle Chanel en haar iconische creaties die het huis Chanel vandaag de dag nog steeds kenmerken, in kaart wordt gebracht.

 
Na chapter 1 (No.5) en chapter 2 (Marilyn & No.5), zijn we nu aangekomen bij Chanels juwelen. In de korte film Chanel and the Diamond geeft Chanel ons een overzicht van de shiny Bijoux de Diamants-collectie. Van Chanels baanbrekende sterrenbeeldgeïnspireerde juwelencollectie in het vroege begin (jaren dertig) tot nu, tachtig jaar later, wanneer Gabrielles Bijoux de Diamants je nog steeds tegemoet schittert in Chanels juwelenwinkel aan de Place Vendôme.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Spiek mee backstage @ Chanel Haute Couture s/s 2013 >

 

THUISEXPO

Het geinige is dat er ook een filmpje is ontdekt in de archieven van een Franse bioscoop, dat in 1932 werd vertoond voordat de hoofdfilm werd gestart. Met dit filmpje werd reclame gemaakt voor een Bijoux de Diamants-expositie die gehouden zou worden van 7 tot 19 november in Gabrielle Chanels appartement in Parijs. Hoe leuk! De lancering van deze collectie was duidelijk groot nieuws in Frankrijk toentertijd.

Meest gelezen

 
Op InsideChanel.com vind je alle drie de chapters die tot nu toe uitkwamen plus een complete tijdlijn van de Chanel-historie. Voor het gemak hebben we beide Chanel and the Diamond-filmpjes hieronder voor je toegevoegd.
 

CHANEL AND THE DIAMOND

 

 

FILM FROM PATHÉ ARCHIVES