Jean Paul Gaultier voor ArtBag 2013

Verantwoorde arm candy: de Stop Aids Now ArtBag van Jean Paul Gaultier.

De ArtBag van Stop Aids Now is er weer. Voor maar vijf euro bungelt er dit jaar een heuse Jean Paul Gaultier aan jouw arm. Maar belangrijker nog: de totale opbrengst van de Jean Paul Gaultier-ArtBags gaat naar aidsbestrijding in ontwikkelingslanden.

    

Voor het eerst in de Art Bag-geschiedenis ontwerpt een internationale kunstenaar de tas. En niet zomaar een internationale kunstenaar. De Franse topdesigner Jean Paul Gaultier heeft dit jaar de schone taak belangeloos op zich genomen. Omdat de getalenteerde Fransoos het belangrijk vindt dat de tas de strijd tegen aids ondersteunt, heeft Gaultier het rode lint – het internationale symbool tegen aids – een prominente plek gegeven voorop de tas. De rest van de tas is versierd met de welbekende, matroosachtige Jean Paul Gaultier-streep. Om ‘m af te maken, zette Jean Paul zijn handtekening op de tas.

Advertisement - Continue Reading Below

    

Jean Paul Gaultier galore: bekijk zijn fantastische tentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal >

   

DOUZE POINTS
Extra bijzonder: normaal gesproken wordt de nieuwe Art Bag onthult rond Wereld Aids Dag op 1 december. Maar omdat de designer de  indrukwekkende tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk heeft in de Rotterdamse Kunsthal, is daar een uitzondering voor gemaakt. De ArtBag 2013 van Jean Paul Gaultier is nu online te bestellen via www.stopaidsnow.nl/artbag en kost dus € 5. Met die vijf euro helpt Stop Aids Now aidsweeskinderen aan een beter leven. Vanaf 9 februari is de tas verkrijgbaar in de Gaultier-shop in de Bijenkorf Rotterdam, vanaf 10 februari bij de Rotterdamse Kunsthal.