Olsens lanceren goedkopere tassenlijn

Het gonsde in 2011 al van de geruchten, maar nu is-ie dan eindelijk daar: de nieuwe, meer betaalbare tassenlijn van Mary-Kate en Ashley Olsen.

We duiken even krap twee jaar terug in de tijd, toen warenhuis Neiman Marcus de modewereld even opschudde met het Twitterbericht ‘Full @ElizandJames report coming up. Here’s a scoop: they’re launching handbags next year.Fast forward naar 2012 en… geen tassenlijn. Dammit.

 

ARM CANDY
Maar hé! Anno 2013, met een kleine vertraging, is de arm candy voor de goedkopere Elizabeth & James-lijn van de Olsens dan eindelijk hier. Yeah!

Advertisement - Continue Reading Below

 

De immer stijlvolle tweeling kroop – met grote Starbucks-beker – aan tafel bij WWD en stak van wal over de gloednieuwe buidels. ‘We wilden altijd al deze tassen op de markt brengen, maar we wilden de markt eerst echt begrijpen en zien wat het volledige aanbod was,’ mijmert Ashley Olsen. Zus Mary-Kate voegt daar vlug aan toe: ‘We wilden dat de prijsklasse sterk zou zijn. De prijs ligt onder Alexander Wang en Phillip Lim, maar boven Marc Jacobs en Tory Burch.’ ‘…En Rebecca Minkoff,’ onderbreekt Ashley. ‘We wilden deze tassen meer betaalbaar maken.’ Wat dat prijskaartje dan precies mag zijn? Voor kleine lederwaren tel je tussen de $125 en $395 neer en voor de grotere buidels reken je tussen de $395 en $625 af.

Meest gelezen

 

DE KEUZE IS REUZE
Zeer goed nieuws, aangezien die hebberigmakende rugzak in The Row-collectie van de tweeling voor een fikse $39,000 over de toonbank gaat. De gloednieuwe tassenlijn zit daarnaast bomvol verschillende modellen. Van shoppers en rugzakken tot hobotassen en messenger bags. En alles daar tussenin. Nope, de Olsens nemen nimmer halve maatregelen.

 

Pssst… de Olsen slingeren binnenkort ook een parfum op de markt! >

 

‘Als het erop aankomt leunen we altijd meer naar eenvoud... en sterke hardware and branding,' vertelt Mary-Kate. ‘In deze markt denk ik dat het belangrijk is om kleur aan te bieden en speciale materialen. Het fantastische aan suède en kalfshaar is dat ze de kleur zo mooi opnemen.’ De tweeling omschrijft de nieuwe tassenlijn dan ook als ‘sophisticated yet fashionable’ in vooral neutrale, draagbare kleuren met hier en daar ‘pops of colour’. Uhm, waar kunnen we onze bestelling plaatsen?

 

De nieuwe Elizabeth & James-tassenlijn wordt in juli gelanceerd.