JW Anderson X Topshop: part 2

Take two! J.W. Anderson leent zijn ontwerptalent voor de tweede keer aan modeketen Topshop.

Waarom één lijn doen, als het ook nog een tweede keer kan. Juist. J.W. Anderson boog zich nogmaals over een stel schetsen voor Topshop. En da’s maar goed ook, want de eerste collectie vloog uit de rekken, hups, op de bekende lijven van o.a. Poppy Delevingne, Pixie Geldof, Daisy Lowe, Leigh Lezark en Alexa Chung. Da’s nog eens een hit te noemen. Maar waar zijn eerste lijn voor de modeketen sportief en quirky was, gaat de Ierse ontwerper dit keer voor volwassenere items.

Advertisement - Continue Reading Below

 

ICONISCHE LOOKS
'Deze collectie ging meer over jeugdige culturele groepen,’ laat Anderson aan Vogue UK weten. ‘Het meisje heeft zich ontwikkeld. Het gaat dit keer om het idee van iconische stukken die je steeds weer kunt dragen en de herziening van iconische looks uit de J.W. Anderson-garderobe.’

 

In de chique doch speelse Topshop-collectie van de jonge designer vind je onder andere geplooide rokken, een zwarte en beige trenchcoat, truien met geinige opdrukken van dieren en auto’s en loafers met razenddikke zolen. En hoewel de campagnefoto's (zie hiernaast) toch een tikkeltje afschrikken (The Ring, anyone?), zien we onze bankrekening wederom pardoes slinken.

 

Brandt ook bij jou het geld al in je portemonnee? De tweede J.W. Anderson X Topshop-collectie hangt vanaf 15 februari in de (digitale) rekken van de modeketen.

 

Hoezee! De Olsen Twins komen met een tweede, meer betaalbare tassenlijn >