Kijken in de kast van Anna Piaggi

De garderobe van paradijsvogel extraordinaire wijlen Anna Piaggi krijgt een permanent onderkomen in de Fabbrica Del Vapore in Milaan.

Dat met het overlijden van de modegrootheid Anna Piaggi afgelopen jaar ook een complete garderobe verloren zou gaan, mocht niet gebeuren. En zo is er in overleg met de familie van het stijlicoon besloten haar one of a kind kleding en accessoires toegankelijk te maken voor publiek in de Fabbrica Del Vapore, een stek voor kunstzinnige en culturele activiteiten.

 

Mode-experts van het College of Fashion uit Londen zullen samen met het Milanese Mode-instituut en de Camera Nazionale della Moda Italilana de kleding (3000 jurken en zo’n 300 paar schoenen) organiseren, beheren en de tentoonstelling inrichten zodat deze bijzondere mode-erfenis behouden wordt. De expo zal tijdens Milaan Fashion Week later deze maand geopend worden.

Advertisement - Continue Reading Below

 

MODEMUSEUM
Nog vrolijker stemt het nieuws dat de permanente tentoonstelling bovendien een startschot is voor het ontwikkelen van een heus modemuseum. Helemaal geen overbodige luxe, zo in het modische hart van Italië.

 

Hoe bont de garderobe van de modejournaliste is? Bekijk het zelf >