Clash van de YSL-biografieën

De strijd tussen de twee biografische films Yves Saint Laurent en Saint Laurent wordt steeds heviger.

The battle continues in modeland. In 2009 werd er al gestreden om de rechten voor een biografie over Coco Chanel, nu is Yves Saint Laurent onderwerp van discussie. Twee partijen vechten er dit jaar voor om de beste bio af te leveren.

 
SAINT LAURENT VS. YVES SAINT LAURENT
Productiebedrijf Mandarin Cinema en regisseur Bertrand Bonello beginnen in juni met het schieten van de film Saint Laurent. Acteurs Gaspard Ulliel als Yves Saint Laurent, Jérémie Renier als zakenpartner slash grote liefde Pierre Bergé en Léa Seydoux als accessoires- en sieradenontwerpster Loulou de la Falaise zullen het verhaal vertellen van de hoogtijdagen van het modehuis. De film Yves Saint Laurent belicht daarentegen voornamelijk de romantische relatie tussen Pierre Bergé en Yves. WY Productions en regisseur Jalil Lespert castten Pierre Niney (Yves), Guillaume Gallienne (Pierre Bergé), Moritz Bleibtreu (Karl Lagerfeld) en Charlotte Le Bon (model en vriendin Victoire Doutreleau) om vanaf mei de romance te illustreren.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Pssst.. meer fijne modefilms: tv-zender Arte komt met een Karl Lagerfeld-marathon >

 

SURVIVAL OF THE FITTEST
PPR, het bedrijf dat het merk Yves Saint Laurent beheert, heeft geen partij gekozen. Pierre Bergé zelf duidelijk wel, hij refereert naar Yves Saint Laurent van Jalil Lespert als de officiële film en gunt de cast toegang tot ontwerpen, accessoires en schetsen van Yves’ hand. Regisseur Bertrand Bonello haalde een ander pronkstuk binnen, de met een César Award bekroonde kostuumontwerpster Anaïs Romand. Ook deed Bonello al een high profile advertising campagne de deur uit, waar Lespert slechts enkele foto’s op Twitter verspreidde.

 
We zijn razend benieuwd wie uiteindelijk deze strijd zal winnen…

 
Bekijk nog even de uitgebreide beschrijving van de film Yves Saint Laurent >